Districtklappers Zuid-Holland dopen

Hoe te zoeken in de Districtklappers Zuid-Holland een uitleg aan de hand van een voorbeeld met veel afbeeldingen. We zoeken naar een Dina Bakker in Den Bommel begin 1700.

Ga naar zoeken op Archievaria, vul Den Bommel in het zoekveld in, klik op de desbetreffende link van de juiste periode. Onthoud de letter die tussen haakjes achter de plaatsnaam staat (B), dit is de afkorting in de klappers van de plaatsnaam.
De website Gahetna opent en onder District I is de naamindex van de betreffende periode geopend. Rechtklik op de link vermeld achter 1.
Klik op Linkadres kopiëren.
Maak een nieuw tabblad aan door op het + teken boven de adresbalk te klikken.
Klik op het nieuwe tabblad in de adresbalk met rechts en klik op Plakken en gaan.
Klik op alle scans.
Klik op een scan om deze goed te kunnen lezen
Blader door de scans om de juiste inschrijving te vinden.  Ze staan op alfabetische volgorde. We zien bij de pijl de naam Dina Bakker staan met de doopdatum 25-9-07. Daarvoor staat de letter B met daarachter 3 p94. Dit betekent Den Bommel boek 3 pagina 94.
Ga naar het vorige tabblad in de browser en zoek in de lijst Den Bommel op.
Kopieer het toegang nummer 3.04.16.025, door de linkermuisknop in te drukken en de muis naar rechts te bewegen tot het nummer blauw is gemaakt. Klik dan met rechts op de blauwe tekst en klik Kopiëren.
Ga met de muis naar het menu-item Collectie
Onder collectie verschijnt Archiefinventarissen, klik hierop
Plak het nummer in het zoekveld, rechtklikken en dan plakken klikken, klik op zoeken.  Onder in het scherm staat de link naar het toegangsnummer. Klik daarop.
Klik op het +teken om het juiste boek te vinden.
Klik op de link naar boek 3 van de juiste periode
Klik op alle scans.
Er zijn 107 scans, klik op een scan om het paginanummer te kunnen lezen.
De scan heeft zich geopend. Heb gekozen voor scan 96, omdat de eerste 3 pagina’s van het boek geen paginanummer bevatten en ik dan in ieder geval in de buurt van pagina 94 zal zijn. Klik op ga.
Na even bladeren door de scans uiteindelijk de inschrijving op scan 85 gevonden.
Klik onderaan de pagina op Download scan
Het downloaden wordt gestart. Lees eventueel de voorwaarden voor gebruik en klik het venster dicht door op de x te klikken. De afbeelding is opgeslagen op de computer.
Ook is het mogelijk om door middel van de werkbalk een gedeelte van de pagina te selecteren. Klik op het vierkantje naast het handje.
Selectie maak je door met links in de afbeelding te klikken en ingedrukt te houden, dan de muis te bewegen, als de selectie goed is klik je op bevestigen en de afbeelding wordt op de computer opgeslagen. Selectie niet goed, klik annuleren en probeer het opnieuw.